Това е втората издадена творба на Нона, след „Спри да ми казваш НЕ“ (която излезе от печат през декември миналата година, след участие в конкурс). И двата романа са издадени от Издателство „Буквите“.
Представянето на новата книга трябваше да се състои на 14 ноември т.г., но предвид епидемичната ситуация в Провадия и страната, и с цел грижата за здравето на нашите читателите и почитатели на Нона, решихме да Ви срещнем с младата талантлива наша съгражданка виртуално. Специално за Вас, тя е подготвила видео обръщение. А когато стане възможно ще реализираме и среща на живо.

За авторката:
Нона Ясенова е родена в един топъл, бурен юлски ден на 1997г./14.07./ в гр.Провадия. Любопитна, будна и доста палава като малка, Нона израства и учи до седми клас в СОУ „Димитър Благоев“ гр.Провадия. Завършва средно образование в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ гр.Варна, обожава математиката и книгите. Понастоящем е студентка в Лесотехнически университет гр.София.

Ето какво казва авторката за себе си:
„Коя съм аз? Аз съм момичето родено и израснало край най-старият град в Европа – а именно китната Провадия! Аз съм момичето, което обича да кара колело и да се състезава. Аз съм момичето, което обожава да чете и да се заравя в света на книгите. Аз съм момичето, което е безнадежден романтик. И когато се чувствам най-загубена, най-нещастна, най-щастлива, най-… себе си, аз пиша. Аз съм момичето, което по душа е безнадежден романтик, по ум – математик, а по сърце – писател. Аз съм онази странница, която се опитва да докаже на себе си и на всички останали, че тук може да се постигне всичко, да се сбъдне всяка мечта. Аз съм Нона Ясенова – момичето, което вярва в невъзможното!“

Ето какво се крие и между страниците на „Заличена“, новата книга на Нона:
„Успя, избяга! Но от какво и към кого?Най-накрая успя да се освободи и да избяга, но не знае от какво бяга и към кого бяга. Коя е тя? Не знае дори името си. Няма спомени. В ума й е една празна страница. Там няма нищо.
И сега на къде? Не знае кои са добрите и кои лошите. От кои трябва да се пази и на кои може да се довери. Тя няма нищо!
Една тъмна нощ. Един мъж. Едно куче. И само луната е свидетел на случилото се. Готова ли е да се върне? Ами ако греши?“

Ето и страничката на Нона: https://www.facebook.com/NYassenova/  на която бихте могли да се свържете с нея, да задавате въпроси, да споделяте мнения и разбира се, да си поръчате книгата „Заличена“.
Благодарим на Nona Jassenova за споделеното! Желаем и здраве, нестихваща да е любовта и към книгите и творческото писане, вдъхновение, сбъднати мечти и много, много успехи!
До нови срещи и бъдете здрави!
От Нона и екипа на НЧ „Алеко Константинов 1884“ – Провадия