Походът на книгите” продължава с нова инициатива в Провадия: Гостува Събина Георгиева

На 17 април в препълнената зала „Голяма приемна“ на Ламбовата къща, Литературен салон „Цончо Родев” към НЧ „Алеко Константинов 1884”, представи младата авторка Събина Георгиева. Тя е детски писател и издател (Издателство Меченосец), номинирана е с две награди за съвременна детска литература – „Бисерче вълшебно”.

Пред своята многобройна аудитория от I, II и III клас на IОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Димитър Благоев“, тя представи своята детска книга „Перото на Сами”: Малкото папагалче Сами с гордост отглежда новото си оперение. Не щеш ли, любимото му червено перо внезапно изчезва! Сами се впуска в търсене, а пътят му го отвежда до различни животни. Перото обаче е предназначено само за един. Ще открие ли папагалчето своето специално перце?

Последвайте Сами в тази книга за смелостта да пребориш чуждото мнение, да намериш собственото си призвание и да го преследваш докрай.

 Книжката засяга темите за увереността и упоритостта, както и за преследването на мечтите и откриването на нашето собствено признание. Макар и не всяко „перо” да пасва на всеки, рано или късно достигаме до своето си специално нещо.

Всеки клас, посетил събитието получи от младата писателка комплект илюстрации за оцветяване. Художник на книжката е Стефана Аргирова – илюстратор и графичен дизайнер с голям афинитет към детската литература. В илюстрациите в „Перото на Сами” цели да пресъздаде пъстроцветния свят на папагалчето и емоциите, през които преминава то при срещите си с многообразието от животни.

Благодарихме от сърце на Събина Георгиева, на учителите от СУ „Димитър Благоев”: Милена Неделчева и Пепа Димитрова, и на учителите от Първо Основно училище „Христо Смирненски”: Капка Влаева, Стела Чернева, Стоянка Василева, Галина Христова и си пожелахме до нови срещи!

Събитието е организирано от екипа на НЧ „Алеко Константинов 1884“ в рамките на Инициативите Похода на книгите и Маратона на четенето 2024.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *