Премиерният спектакъл на ДКТ „Васил Друмев“ – Шумен „РОБИН ХУД“ на провадийска сцена

🎭Само на 18 април 2024 г. от 19:00 ч. ДКТ „Васил Друмев“ гр. Шумен ще представи на провадийска сцена историческата драма „РОБИН ХУД“.
🎭Драматизацията по романа на Александър Дюма и Роджър Грийн е поверена на Бойко Илиев
Режисьор: Бойко Илиев
С участието на: Елена Петрова, Ники Илиев, Кольо Стайков, Валентин Ченков, Катрин Лалова, Росен Караджов, Калин Пачеръзки, Виктория Стрильова, Валери Зарков, Светлин Иванов, Янислава Линкова, Веселин Иванов, Стефан Мараджиев, Борислав Вълов, Мадлен Йорданова
Сценография и костюми: Жанета Иванова
Музика: Евгени Господинов
Хореография и сценичен бой: Камен Иванов
Асистент – режисьор: Невена Тодорова
Продуцент: Театър „Васил Друмев“ – Шумен

🎭Постановката „РОБИН ХУД“ с Елена Петрова и Ники Илиев пресъздава

Вълнуващата история на Робин Худ, непобедимият стрелец и враг на несправедливостта, отново оживява на театралната сцена в нова и завладяваща адаптация. Създаден от комбинацията на таланта на Александър Дюма и Роджър Грийн, сценарият на „Робин Худ“ пренася зрителите във времето на Средновековна Англия, където справедливостта и свободата се борят срещу корупцията и тиранията. В тази динамична постановка, Бойко Илиев, както режисьор, така и актьор от емблематичния Народен театър „Ив. Вазов“, заедно с актьорския състав, в който влизат Елена ПетроваНики Илиев, Кольо Стайков, и други талантливи актьори, събужда легендата за Робин Худ, за да разкаже за борбата му за справедливост.

🎭Под сценографията на Жанета Иванова и музикалното оформление на Евгени Господинов,

„Робин Худ“ не е просто представление; то е пътуване през времето, което възкресява духа на справедливостта и призива към състрадание и героизъм. Хореографията и сценичните боеве, организирани от Камен Иванов, добавят към постановката неповторимо визуално измерение, което оживява епичните сражения и приключения, характерни за легендата за Робин Худ.

🎭В началото на театралната постановката,

зрителите се сблъскват със суровата действителност на Средновековна Англия, където обществото е разделено между властни барони и обременени селяни. Представата за свобода и справедливост изглежда далечна мечта, докато не се появява Робин Худ – благородникът отбягал от лукса на дворянския живот, за да се бори за правата на обикновените хора. С помощта на верните си сподвижници, Робин влиза в директен конфликт с корумпираната власт, представлявана от Принц Джон и неговите шерифи.

🎭Използвайки изобретателността и майсторството си в лъкове стрелбата,

Робин Худ и неговата банда от „горски мъже“ се захващат с мисията да преразпределят богатството на богатите на полза на бедните. Въпреки че са изправени пред множество препятствия и изпитания, духът и решимостта им остават непоколебими. Сред драматични сражения и забележителни подвизи, любовната история между Робин и Мариан, която се разгръща на фона на тяхната борба, добавя дълбочина и чувственост към разказа.

🎭Върховният момент на постановката „Робин Худ“ идва,

когато героите са изправени пред своя най-голям изпит – битка, която може да определи съдбата на цялата им кауза. В този момент, актьорският състав и режисурата на Бойко Илиев превръщат сцената в епично поле за битка, където справедливостта и честта се изправят срещу корупцията и тиранията.

🎭Не пропускайте историческата драма „Робин Худ“!

👉Разкрита е предварителна продажба на билети в Интернет центъра на Читалището. Цена на билет – 20,00 лв.

👉Повече информация на тел.:0876 921 765 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *