Христо Мутафчиев в Провадия: Започваме новата година със спектакъла на Добричкия театър „Църква за вълци“

Драматичен театър – Добрич ще представи спектакъла „Църква за вълци“ от Петър Анастасов – национална премиера, само на 18 януари 2023 г. от 19:00 ч. в зрителната зала на Читалището.
Режисьор: Стефан Спасов
С участието на: Христо Мутафчиев, Мария Гинкова, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Георги Георгиев, Мария Генова, Филип Янев, Димитър Петров, Димитрина Гинева
Сценография: Димитър Митев
Мултимедия: Красимир Янев

Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани на представлението и билетът ще се счита за използван.
При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви.

За постановката:

Театрална постановка ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ с Христо Мутафчиев

и трупата на Драматичен Театър „Йордан Йовков“ – драматичен колаж на човешката психология.

В света на театралните изкушения и драматургични предизвикателства, някои постановки се издигат като истински произведения на изкуството, които разкриват дълбоки, понякога и мракливи аспекти на човешката природа. Такава е и „Църква за вълци“ – наглед обичайна, но изключително разтърсваща история, която се разгъва пред нас чрез великолепния актьорски ансамбъл и режисурата на Стефан Спасов.

Националната премиера на „Църква за вълци“ по пиесата на Петър Анастасов

е събитие, което грабва вниманието на любителите на театъра със своята дълбока хуманност и истински реализъм. В ролите на близките, но разделени от безразборност и егото си, семейни членове, се възвишава талантът на актьорите от трупата на Драматичен театър „Йордан Йовков“.

Сюжетът на пиесата разглежда семейството като съвкупност от души и характери,

които се борят със своите недостатъци и пречки. Бащиният дом, който в други обстоятелства би трябвало да събира наследниците около себе си, се превръща в арена за жестоки сблъсъци. Непочтеност, самолюбие, неразбирателства и отчуждение сред близки хора се изплитат в сложна мрежа от драматични събития.

Гениалното в „Църква за вълци“ се крие в начина, по който

се изобразява многопластовият вътрешен свят на героите. Отчуждението и липсата на разбирателство са емоционално изтъкани чрез актьорски изяви, които задължително трябва да се видят на сцена. Актьорският ансамбъл, воден от талантливия Христо Мутафчиев, изгражда вярно и дълбоко всеки един от героите, предавайки техните вътрешни борби и страсти на публиката.

Съблазнението на „Църква за вълци“ идва от факта, че ни предоставя възможността да се замислим върху собствената си душевна сложност. Постановката ни изправя пред въпроси за верност и предателство, семейни връзки и ценности. От една страна, семейството се представя като неразборно общество, а от друга – като поле на борба за власт и признание.

Режисурата на Стефан Спасов подчертава изключителната драматичност на пиесата,

но също така създава и невероятна динамика между героите. В тази „Църква за вълци“, сценографията на Димитър Митев и мултимедията на Красимир Янев създават атмосфера, която допринася за още по-голямото съпричастие на публиката към събитията на сцената.

Поетичният и реалистичен текст на Петър Анастасов се преплита с изкусността на актьорите и превежда на сцената борбата на човешката природа със своите слабости. Всеки момент от постановката е напълно интензивен, разкривайки слоевете на характерите и взаимоотношенията им.

„Църква за вълци“ не просто е театрална постановка,

а истинско изкушение за ума и сърцето на всеки зрител. Стремежът за власт, жадността за признание и желанието за обич са теми, които засягат всеки от нас. Вплитайки ги в страстна, интригуваща и дълбока история, постановката успява да създаде истински удар в сърцето на зрителя.

В „Църква за вълци“ участват актьори от най-висок клас

Христо Мутафчиев и талантливите изпълнители от трупата на Драматичен театър „Йордан Йовков“. Техният професионализъм и емоционална вътрешност създават незабравим опит за всеки зрител.

Продуцентът на постановката, не случайно избра този шедьовър за своя театрален репертоар. „Църква за вълци“ предоставя възможност на зрителите да се потопят в свят на емоции, конфликти и вътрешни борби. Този магически момент, когато се сливат актьорско майсторство, красива режисура и зрителска съпричастност, създава истинско изкушение, което няма как да остане незабелязано.

„Църква за вълци“ е постановка, която ни призовава да погледнем в дълбините на човешката душа и да разберем, че истинските конфликти са вътре в нас, а не извън нас. С една изключително талантлива екипна работа, с участието на майсторите на сцената и зад кулисите, тази постановка предоставя изживяване, което ни накарва да размислим за живота, семейството и всичко, което ни определя като хора.

Билети ще се продават от 8 януари 2024 г. (понеделник) в Интернет центъра през работното време на Читалището. Цена на билет – 15,00 лв.
Очакваме Ви!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *