Продукция-концерт на класа по пиано – празник на музиката, творчеството и таланта

На 9 юни 2023 г. в зрителната зала на НЧ „Ал. Константинов 1884“ се проведе годишна продукция- концерт на класа по пиано на г-жа Даринка Таракчиева – преподавател в ДМШ „Светослав Обретенов“. Събитието събра родители, гости и ценители на музиката, които се насладиха на прекрасните изпълнения на талантливите ученици Магдалена Пеева, Добромир Митев, Мая и Тео Тодорови, Ивона Раева, Ан-Никол Вичева, Алекс Радев, Мариета Иванова ,Светозара  Василева, Кристиян Панайотов, Николай Йончев, Емил Иванов и Симона Влаева. В добре подбраната програма бяха включени произведения от български и чужди композитори. Младите таланти на възраст от 7 до 20 години, изпълниха както класически  и популярни произведения, така и известни евъргрийни. Емоционални и прочувствени бяха изпълненията на бившите възпитаници на ДМШ „Св. Обретенов“, ученици на г-жа Таракчиева – Дамяна Славова, Стефани Ванкова и Бексай Неждетов. Чacт oт тяx пpoдължaвaт cвoя пpoфecиoнaлeн път в ĸoнcepвaтopии, aĸaдeмии и yнивepcитeти cъc cпeциaлнocт пиaнo. Πpeминaвaйĸи пpeз мyзиĸaлнaтa шĸoлa, дeцaтa пoлyчaвaт eднa ocнoвa, въpxy ĸoятo пocлe гpaдят cвoитe мyзиĸaлни знaния. Всички те са гордост за Провадия!

За таланта, трудолюбието и упоритостта учениците бяха поздравени от г-жа Даринка Таракчиева: „Благодарим за изпълненията  на всички малки и големи възпитаници на Детска музикална школа „Светослав Обретенов”. За вашия труд, всеотдайност, желание и талант, благодарим! Продължавайте да носите магията на музиката в сърцето си  и да създавате хармония от красота и звуци!“

В знак на благодарност, преподавателката получи от своите възпитаници много цветя и поздравления за всеотдайния си труд.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *