Пореден голям успех на Балет „УСМИВКА“ в XIII-тия национален балетен конкурс за Купа „Българска роза“ в Казънлък

Над 400 са участниците в ежегодния национален балетен конкурс за Купа „Роза“ в красивия български град Казанлък тази година, разпределени в три възрастови групи в трите категории – класически, характерен и модерен танц.
Нашите момичета от читалищния балет, водени от доайена сред художествените ръководители в нашия град госпожа Анна Пенева, завоюваха престижни награди – второ място в Раздел „Съвременни танци“ и диплом за артистично представяне за Руско-цигански танц, както и специалната награда на журито за танца „Наша България“ измежду участващите 25 школи /състави от 14 области на страната/, с общо 185 танца. 
Автор на хореографиите на талантливите ни момичета е Анна Пенева – изграден професионалист, творец и педагог. От госпожа Пенева са изработени и красивите сценични костюми на балета.
Благодарим на Балет „УСМИВКА“ и на техния ръководител за достойното представяне на Читалището и Провадия в престижния конкурс. Благодарим и на сърцатите родители, които ни подкрепят. Желаем им да са здрави, все така трудолюбиви и отговорни в репетиционната зала, и много успехи на сцената.  

През творческия сезон колективът реализира подготовката си по Проект „Жива творческа дейност в НЧ „Алеко Константинов 1884“ – Програма „Възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ на НФ „Култура“.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *