Награждаване на децата, отличени в Конкурса-рецитал „Моя страна, моя България“

В навечерието на Цветница – празникът на Провадия, в Художествената галерия се състоя церемония по награждаването на децата от второто издание на конкурса-рецитал „Моя страна, моя България“. Отличените участници бяха наградени с диплом, предметни награди и книги от секретаря на Читалището г-жа Силвия Боева. 
На церемонията присъстваха учители, родители и гости. С присъствие ни уважи и г-н Валерий Радев – директор на Второ основно училище „Иван Вазов“. 
„Рецитаторското майсторство не се постига лесно. Тези от вас, които искат да му се посветят, трябва да се трудят. И, разбира се, да обичат поезията. Само тогава ще успяват да разкриват философския замисъл и емоционални свят на поетите, който да предадат на публиката чрез изражението, жестовете, гласа. Гласът, който може да изрази любов, гняв, копнеж, мъка, нежност, бунт, смирение…Глас, който може „да те хване за гърлото“, да извика сълзи в очите…Ако го постигнете, значи сте покорили публиката, предали сте и поетичната магия. Затова много, много, много четете.“ – обърна се към участниците г-жа Сия Васева, член на журито. 
За творческата атмосфера допринесоха и изпълненията на Светозара и Ивона от класа по пиано на г-жа Даринка Таракчиева.
Церемонията завърши с кетъринг за децата и гостите и с пожелания за хубави празнични дни. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *