Литературна Ботева вечер

Литературна вечер „Моите любими Ботеви стихове” беше организирана от Библиотека „Цончо Родев” към  НЧ „Ал.Константинов 1884” съвместно с Клуб на пенсионера „Овеч” с председател Лиляна Иванова,  по повод 175 години от рождението на гениалния български поет и революционер Христо Ботев.
Във фоайето на Клуба бе подготвен и специален кът-изложба, представящ живота и творчеството на поета. Събитието започна с вечните текстове на Ботев – любими стихове, откъси от литературното наследство, което ни е оставил то. Прозвучаха стихотворенията „Майце си”, „Елегия”, „На прощаване”, „Моята молитва”, „Борба”, „Хаджи Димитър” и др.  в изпълнение на членове на клуба-любители на поетичното слово. Припомнихме си живота и делото на този велик българин – семейството в което се е родил, как се е формирал като личност, възгледите му, за да достигнем до произведенията, които ни е завещал. Много ценни за нас са Ботевите стихове, които със своята сила се превръщат в глас на българската свобода, в глас изразяващ българския национален идеал.
Днес ,толкова години след рождението  на великия поет и революционер, продължаваме да носим Ботевия пламък в сърцата си, да отдаваме заслужена почит и преклонение пред неговото дело, пред саможертвата му в името на любовта към отечеството.
Камелия Трайкова

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *