Народен хор „Келара“ – със Специалната награда на ХV Национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“ в раздел хорово изкуство

Женския народен хор „Келара“ към НЧ „Алеко Константинов 1884“ с диригент талантливата народна певица и вокален педагог с дългогодишен професионален опит госпожа Тодорка Михова участва в VІІ – то издание на Балканския фестивал на изкуствата – Карнобат 2022г., в рамките на който се проведе и  ХV-я Национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“.
Фестивалът се провежда ежегодно и се организира, и финансира от Община Карнобат. Целите му са да намери пресечната точка на традиционния български фолклор в цялата му палитра, занаятчийството и съвременните изкуства.
Талантливите ни певици се представиха както винаги на много високо ниво и напълно логично бяха удостоени от професионалното жури със Специалната награда на конкурса в Раздел Хорово изкуство – обработен фолклор. При индивидуалните изпълнителни с Втора и Трета награда бяха отличени самодейците Илиян Петров и Александра Миткова.
Наградените благодариха във Фейсбук страниците си за  подкрепата, ценните съвети и удоволствието да работят с ментор и професионалист като госпожа Михова. Хорът, Александра и Илиян получиха от организаторите плакет, грамоти за участие и парични награди.
Благодарим Ви за достойното представяне на нашето читалище и Провадия!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *