Сонати и сонатини звучаха в Ламбовата къща в месеца на духовността и културата

Музиката е изначалният и оригинален език на човечеството.  Още от древни времена, тя е била неизменна част от бита, културата и ритуалите на хората. Музиката дава възможност на децата за едно спонтанно и емоционално себеизравяване, даже преди да могат да говорят.
На 12 май в зала „Вичо Иванов” се проведе музикално образователна среща, на която взеха участие учениците от ДМШ „Св. Обретенов“ към НЧ „Алеко Константинов 1884″. Представени бяха етюди, сонати и сонатини. Всички присъстващи бяха запознати със значението и формата на тези тези музикални произведения. Представени бяха и кратки биографични справки за всеки композитор. В концерта прозвучаха етюди от Черни, Дюверноа, Лемоан и Васил Казанджиев, които бяха представени от Алекс Радев, Деа Славова, Кристиян Панайотов, Велиана Манолова, Елица Маджарова, Ива Маджарова, Ралица Радославова, Николай Йончев и Емил Иванов. Концерта завърши с изпълнение на Елица и Ива, които изсвириха две части от сонатина от Бетховен и Симона Влаева, която изпълни първа част на соната в до мажор от Моцарт.
Музиката, изпълнена от младите музиканти ни пренесе в различни светове … А що се отнася до децата, безспорно попадането им в света на музиката е нещо толкова полезно и прекрасно. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *