Мюзикълът „Патиланци“ ще представи Бургаската опера в Провадия

       На 5 май 2022 г. fj 13:30 ч. Бургаската опера ще представи в зрителната зала на Читалището мюзикъла за деца „Патиланци“ от Александър Йосифов.
Диригент-постановчик Йордан Дафов
Режисьор – Дарина Главанакова – Бакърджиева
С участието на солисти и балета на Държавна опера – Бургас            
        За мюзикъла: Живяли някога баба – разбира се, Цоцолана, и нейният внук Патиланчо. Само  ядове създавал този Патиланчо на баба си, а с него и вярната му патиланска  дружина – Гана, Дана, Ганчо и Данчо, и едно малко и много симпатично кученце на име Тигър. Малките пакостници такива ги забърквали, че даже оставили баба Цоцолана без празнична почерпка за шейсетия й рожден ден Добре, че баба Цоцолана има и приятели , та все пак празникът не се превърнал в кошмар – я чичо Гого фризьорът ще й спретне празнична прическа, я леля Станислава ще й приготви торта на четири етажа, я чичо Страти ще пристигне с цялото си добро настроение, и билки от планината!
          Добре, ама понякога и големите не могат да оправят патиланските бели! Патиланчо и дружина толкова се вживяват в ролята си на помощници на добрия чичо Гого, че подстригват баба Цоцолана по начин, който никак не й се харесва… Е след такава беля вече Патиланчо ще си замине право вкъщи! Освен, ако не се разболее тежко и не остане при баба си – речено-сторено!
          Но Патиланчо има и хубави преживявания с баба си. Като например онзи път, когато уж крадец влиза вкъщи и открадва чантата с парите на баба Цоцолана. Малчуганът и вярното му куче Тигър откриват чантата паднала зад дивана, с непокътната бабина пенсия вътре. Е как да не позволиш такова добро куче да остане вкъщи! А за доброто си сърце баба Цоцолана е провъзгласена за член на патиланската дружина и на драго сърце преименувана на баба Патилана!
          Една история за малчугани, патилани, кучета и баби Цоцолани, с която ще се смеем от сърце!
Цена на билет – 5,00 лв.
Билети ще се продават на касата на Читалището в деня на представлението и организирано в училищата.
Заповядайте!
Снимки: сайта на Държавна опера – Бургас

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *