Успешно завърши благотворителната кампания „Дари храна, дари грижа и любов“

В навечерието на светлите Рождественски празници екипът на НЧ „Алеко Константинов 1884“ гр. Провадия организира Кампания за набиране на храна и продукти от първа необходимост в помощ на най-уязвимите хора в Провадия.
Помолихме нашите съграждани  да се включат, за да дарим малко спокойствие на самотни възрастни хора, които нямат подкрепа от близки и роднини, както и на семейства в нужда. С парични средства в размер на 320, 00 лв. и продукти се включиха двадесет и четири дарители, сред които и млади хора. Получихме и закупихме хранителни продукти от първа необходимост, плодове, почистващи материали, маски и дезинфектанти. Колегите от НЧ „Васил Левски“ с. Добрина дариха поздравителни коледни картички, изработени от деца. Красиви рождественски картички, сътворени лично от него  за възрастните хора ни донесе и Кристиян Панайотов от ДМШ „Св. Обретенов“.
Кампанията продължи до 22 декември, а днес, в навечерието на Бъдни вечер и Рождество, колеги от нашия екип и доброволци разпределихме и разнесохме 30 бр. торби на нуждаещи се. С много трепет и вълнение предавахме и се приемаха подаръците.
С кампанията се опитахме да разпалим тлеещите въглени на добротата, съпричастността, уважението и взаимната помощ, които са ни съхранили през годините. Чрез силата на доброто се обединихме различни хора, на различна възраст, с различни професии, но с еднакво добри сърца.
Благодарим най-сърдечно на всички хора от нашия град, които отвориха сърцата си и помогнаха да реализираме инициативата. Вярваме, че всеки човек има право на достоен живот. И нека не правим добро само по празниците!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *