Награда от томболата на А1 по Програма „Интернет за всички 55+“

А1, в партньорство с Асоциация „Съвременни читалища“, проведе серия обучения по дигитална грамотност за възрастни като част инициативата „Интернет за всички 55+“. Програмата обхвана читалища в 20 населени места и беше напълно безплатна за всички желаещи възрастни граждани, които искаха да научат повече за работата с таблет и смартфон.
Програма от инициативата „Интернет за всички 55+“ има за цел да помогне на възрастните хора да придобият дигитални умения, които ще са им полезни ежедневно.
За обучаемите беше подготвено видеосъдържание, което да е достъпно от таблети в  Читалището.
Уроците са направени под формата за видеоклипове, които възрастните хора предпочитаха първо да изгледат в Читалищната библиотека. А1 ни осигури таблет с мобилен интернет и нужните аксесоари, така че всички желаещи да могат да преминат през обучението. Допълнително съдействие на място оказваха библиотекарите в Библиотека „Цончо Родев“, които помагаха на възрастните хора преди началото на уроците.
В нашето читалище обучението преминаха 21 провадийци, които получиха грамоти за участие от А1 и Асоциация „Съвременни читалища“. А попълнилите изходния тест, участваха в томболата с технологични награди. Иванка Тодорова от Провадия, редовен читател на библиотеката, която участва във всички етапи на обучението си спечели слушалки като участник в Програма „Интернет за всички 55+“
Благодарим на А1 и Асоциация „Съвременни читалища“ , както и лично на инж.Георги Петров – председател на АСЧ, за предоставената ни възможност да бъдем едно от 20-те читалища от страната, които бяха избрани да предлагат на своите ползватели иновативната съвместна инициатива на двете институции.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *