И Балет „Усмивка“ се завърнаха с отличия от XVIII-я Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ – Созопол

Международният младежки фестивал на изкуствата „Музите“ беше открит официално на 5 юли 2024г. в град Созопол. Фестивалът се осъществява с подкрепата на община Созопол и Изпълнителната агенция за българите в чужбина и е под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

На откриването на фестивала присъстваха посланиците на няколко държави – Палестина, Кувейт, Румъния, Босна и Херцеговина и Република Молдова.

През тази година участниците, освен от България са и от Република Молдова с участия и в двете декади на фестивала, а също така  и представители от Италия, Франция, Германия и други.

Нашите красиви и талантливи момичета от Балет „Усмивка“, с най-ефектните авторски костюми на хореографа на колектива госпожа Анна Пенева, представиха повече от достойно Читалището и Провадия, участвайки в първата декада от 5 до 9 юли 2024 г.

Те се завърнаха с две отличия – Първо място и златен медал, Второ място и сребърен медал за „Руско-цигански танц“ и „Индийски танц“ в Раздел Характерни танци. Изключително динамични, с харизматично излъчване, в синхрон и с атрактивни костюми те плениха публиката, конкуренцията и журито с изпълненията си. Хореографиите са на Анна Пенева – танцов педагог на състава. 

Госпожа Пенева напълно резонно бе удостоена и с Диплом за високи професионални постижения и принос към ММФ на изкуствата гр. Созопол.

Освен, че се състезаваха с многобройните участници във фестивала, нашите момичета имаха възможност и да се забавляват на созополския плаж, на фиеста с известния кубински танцьор Ерик Моралес, да завържат контакти, да споделят приятелства.

Благодарим на организаторите на фестивала и на международното жури, че така високо оцениха работата на Балет „Усмивка“ и г-жа Анна Пенева.

Благодарим и на Вас, момичета и г-жо Пенева, за всеотдайния труд в залата и за постиженията в различни форуми, на които ни представяте.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *