Концерт-продукция на децата от класовете по пиано и духови инструменти в ДМШ „Св.Обретенов“

„Какво е музиката? Ноти, тонове, мелодия или просто чувство? Тя е цяла вселена, носеща сила, светлина…

Музиката вдъхновява! А понякога думите за това изкуство ни напомнят за мястото ѝ в живота на хората и ролята за духовното и извисяване.“ – откри събитието водещата Ивелина Вичева.

Начало.. и завесата се отваря. В грейналата зала  от усмивки, светлина от щастливите и радостни очи на родители и гости, започна годишния концерт-продукция на учениците от класа по пиано на г-жа Даринка Таракчиева и учениците от класа по духови инструменти на г-н Петър Трайков. Младите таланти Преслав Петков, Мая Тодорова, Тео Тодоров, Магдалена Пеева, Добромир Митев, Ан-Никол, Алекс Радев, Ивон Раева, Николай Камбуров, Мариета Иванова, Светозара Василева, Димо Лазаров, Кристиян Панайотов, Николай Йончев, Емил Иванов, Симона Влаева изпълниха  подготвената програма от произведения на български и чужди композитори.

Емоционалните и прочувствени изпълнения докоснаха сърцата и душите на присъстващите в залата. За своя талант, трудолюбие и упоритост младите музиканти бяха поздравени от своите преподаватели и от кмета на Община Провадия г-н Димо Димов.

По традиция, всяка година завършилите успешно седемгодишен курс на обучение в Детската музикална школа получават своя сертификат. Г-жа Таракчиева връчи удостоверения и статуетки сол ключ за спомен на своите талантливи момчета Емил Иванов, Кристиян Панайотов и Николай Йончев.

В знак на благодарност, за дългогодишната преподавателска дейност с провадийските деца, кметът на Община Провадия г-н Димо Димов връчи на г-жа Даринка Таракчиева поздравителен адрес и цветя от общинска администрация.

Море от цветя получи любимата учителка и от своите талантливи възпитаници.

 ”Където и да сте, продължавайте да носите магията на музиката в сърцата си и да създавате красота от хармония и звуци”, беше нейното послание.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *