„СЕДЕМТЕ ЖИВОТА НА ЛЕА“ – театрално-музикален спектакъл посветен на легендата Леа Иванова

И днес песните на Леа Иванова французите могат да чуят срещу 111 евро, където плочата LeaIvanovaandtheEddyKazassianCombo продължава да се радва на интерес

Режисьорът на спектакъла „Седемте живота на Леа” Бойко Илиев и актьорите Роси Русева като Леа, Ани Михайлова – журналистката и Жоро Стоев като Еди Казасян искат да ни напомнят за примата на суинга с обич и възхищение. Спектакълът е създаден с уважение и усмивка към живота на артистите, изпълнен с приключения, наситен с предизвикателства, авантюри и аплодисменти.

Леа Иванова покорява публиката със своята артистичност. Сред ярките примери за нейното обаяние и магнетизъм е участието й в програми с Марлене Дитрих, Катерина Валенте, Лулу, Доменико Модуньо, Пол Анка, Удо Юргенс, Карел Гот.

Всичко това ще видите и в постановката на 7 юни 2024 г. от 19.00 часа в зрителната зала на Читалището.

Разкрита е предварителна продажба на билети в Интернет центъра, на цена 15,00 лв. За справки и резервации тел.: 0876 921 765

Очакваме Ви!

За Леа:

Леа Иванова е родена на 13 август 1923 г. в Дупница. Истинското име на Леа е Лиляна Иванова. Избира псевдонима си, защото означава лъвица. Музиката е на почит в нейния дом. Родителите й живеят известно време в Истанбул, където Леа прекарва 13 години. Там учи в Робърт колеж и пее в детския хор на Българската екзархия. Още като дете има грамофон с голяма фуния, на който слуша музика от Моцарт, Шопен и валсовете на Щраус. За нея и до днес се носят легенди и й приписват грехове, заради които едно време са пращали в лагери и затвори.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *