XXVIII-мия Национален конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“ ще започне след дни в Провадия

За двадесет и осми път Провадия ще бъде домакин на един прекрасен музикален форум, в който за пореден път ще вземат участие най-талантливите възпитаници на детските музикални школи, средните и висши музикални учебни заведения от цялата страна. Националният конкурс „Светослав Обретенов“ е с дългогодишна история и е от голямо значение за стимулиране развитието на младите музикални таланти на България, както и добра възможност не само за провадийската публика, но и за всички гости на общината, да се насладят на българска класическа музика.

На 2 април 2024 г. в 19:00 ч. Читалището – един от културните символи на нашия град, ще отвори врати за тържествения концерт с участието на членовете на уважаемото жури.
С ритуал по полагане на цветя и символично отброяване поредността на конкурса празнично ще удари камбаната на барелефа на композитора Светослав Обретенов точно в 18:00 часа на 2 април 2024 г., с което ще се открие двадесет и осмото издание на НК „Светослав Обретенов“.
Записването на участниците приключи, а на 19 март 2024 г. от комисия бе изтеглен и жребият за последователността на изпълненията в различните възрастови групи. На организационното събитие беше представен и Александър Радев от класа на Даринка Таракчиева от ДМШ „СветославОбретенов“, който ще представи Провадия на конкурса в Първа възрастова група, Специалност Пиано. 
Усилената подготовка по посрещането, настаняването и организацията на конкурсната програма на младите таланти, жури, преподаватели, корепетитори и гости ще продължи до последния момент, но всички съпричастни на събитието работят отговорно. Предстои публикуване на списъкът за акустичните репетиции по зали на участниците.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *