Гледайте постановката „Животът, макар и кратък“ – гостува ДТ-Търговище

На 11 март 2024 г. от 19:00 ч. в зрителната зала на Читалището трупата на ДТ – Търговище е представи постановката „Животът, макар и кратък“ по Станислав СТРАТИЕВ. В спектакъла участва Теодор ЕЛМАЗОВ (гост, Сатиричен театър), Любомир ФЪРКОВ, Ивана СТОЯНОВА и Йордан ЛЮБОМИРОВ.
Сценична версия и режисура: Денислав ЯНЕВ
Сценография и костюми: Никол ТРЕНДАФИЛОВА
Сценичен бой: Камен ИВАНОВ
Наградата на Общината и Наградата за най – добър актьор (Любомир Фърков) от Европейския фестивал на пътуващите театри (2020)
Номинация в категориите „Мъжка роля“ и „Най – добър спектакъл“ Националните награди за сатиричен спектакъл „Златен кукерикон“ (2021)
За постановката: 
Архитект Стилянов е мъж, който е постигнал немалко в живота си. Строил е силози в Сирия, специализирал е в Швейцария, знае два езика, има страхотна жена и живее в умерен лукс. Но една сутрин съвестта му се обажда: всичко, което има не е ли въпрос на жестоки компромиси и „затваряне на очи“ пред нередностите в проектите, които изпълнява ?
Той решава да започне нов живот, в който повече да не мълчи за нещата, с които не е съгласен. Същият ден му се предоставя страхотна възможност за начало: той трябва да председателства комисия, чиято задача е да одобри един ужасно проектиран и още по – ужасно построен жилищен комплекс.
Тръгнал устремен да спре корумпираната комисия, на архитект Стилянов му се скъсва копчето на панталона и той пада. Законът на Мърфи в действие.
Може ли човек по долни гащи да пледира за справедлива кауза ? Няма как, отговаря си архитектът и оттук започва абсурдно комичното му търсене на копче и игла в държава, в която подадена ръка и работеща институция за услуги не са най – честото явление.
В този опит за актуална социална гротеска се питаме:
Защо постоянно недоволстваме, а нищо не предприемаме ?
Балканска орисия или липса на лична инициатива е източникът на националните ни недостатъци ?
Готови ли сме да помогнем на човек в нужда ?
Разкрита е предварителна продажба на билети в Интернет центъра на Читалище. Цена на билета: 12,00 лв.
За повече информация и резервация на билети: тел.: 0876 921 765
Очакваме Ви!
 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *