Представяне на книгата „Разкази на СПАСЕНИТЕ“ – уроци за доброто от Капка Влаева, Марта Радева и Владислав Киряков

Всеки човек има нужда от уроци по доброта. И тези уроци трябва да започнат от най-ранна възраст. А какво по-добро начало от това да закърмим децата с любов към най-беззащитните и онеправданите същества – бездомните животни? Защото, за да обикнем ближния си, първо трябва да се научим да обичаме всички земни твари.

На 13 февруари 2024 г. от 17:45 ч. в зала „Голяма приемна“ на Ламбовата къща в рамките на Литературен салон „Цончо Родев“ ще бъде представена книгата „Разкази на СПАСЕНИТЕ“ с автори нашите съграждани Капка Влаева, Марта Радева и Владислав Киряков. 

Авторите на сборника „Разкази на спасените“ не само разказват за любовта си към животните, но и правят всичко възможно, за да се грижат за тях.

Цветните илюстрации, както на корицата, така и към отделните разкази, са на ученици на Руска Йорданова.

Ето какво споделя Марта Радева – съавтор, коректор на книгата, преподавател по български език в Уча се и НБУ:

„Пред вас е книга, чиито автори не само разказват за любовта си към нашите малки събратя – животните, но и правят всичко възможно, за да се грижат за тях. Капка Влаева е учителка на малки ученици, създател и председател на Сдружение „Безценни приятели“, спасяващо изпаднали в беда кучета и котета. В него, заедно с други учители, млади ветеринарни лекари и фелдшери, членуват художничката Руска Йорданова, учителка по изобразително изкуство и младият философ Владислав Киряков. Всички те всеотдайно и самоотвержено се грижат за бездомните животни. Ето защо разказите тук не са измислени, а може да се каже – изстрадани. “

Художествено оформление: Руска Йорданова

Художник корица: Христина Димитрова

Илюстрации: Елица Маджарова, Елица Миткова, Жанина Живкова, Ива Маджарова, Карина Люцканова, Мелиса Мустафова, Пламена Недялкова, Селим Хасан, Станислава Георгиева, Хелин Мустафова, Христина Димитрова

Съставител и редактор: Владислав Киряков

Коректор: Марта Радева

Проектът е подкрепен от Организационния комитет на Националния литературен конкурс за исторически разказ и есе „Цончо Родев“.

Очакваме Ви!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *