Награди за даровитите деца от община Провадия за постижения през 2022/2023 г.

Днес, на 5 януари 2024г. от 15:00 часа в зала 119 – та в сградата на общинска администрация се състоя официалното връчване на награди на най – изявените даровити деца и ученици за учебната 2022 – 2023г. И този път учебните заведения и читалищата бяха информирани и подадоха заявления с номинациите си. Съгласно наредбата, със Заповед на кмета на Община Провадия, се сформира комисия, в чийто състав влизат представители на общинска администрация и Общински съвет. Комисията разгледа всички номинации и определи вида и размера на наградите.В препълнената зала Кметът на Община Провадия Димо Димов и зам. – кметът по образование, култура, спорт, туризъм, социални дейности и програми за развитие – Свилена Иванова, връчиха на най-отличените дипломи за отлични постижения на национално и международно ниво, придружени с медали и предметни награди и плакети на отборно номинираните.
Сред отличените бяха и всички представени деца от Читалището, всеки от тях с отличия от престижни национални конурси: Александър Радев, Кристиян Панайотов, ДТШ „Провадийче“, Балет „Усмивка“ и Група „SUNLIGHT“.
Наградите за морално и материално стимулиране са израз на признателност на ръководството на Община Провадия към усилията и труда на децата от община Провадия и техните учители, и жест, с който да се подчертае приносът на всеки един от тези любознателни и талантливи млади хора за бъдещето на Провадия, с пожелания за вдъхновение, упоритост и вяра в собствените сили и възможности.
Благодарим Ви деца, родители и преподаватели, и Ви пожелаваме успешна творческа година!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *