Световен ден на добротата: Детска библиотека гостува в ДГ „Снежанка“

„Още по земята обикаля Добрината

и иска да знае коя всъщност е тя.

Понякога позната, друг път непозната,

но със нея е толкова хубав света.”

На този ден през 1998г. в Токио се открива първата конференция на Световното движение на добротата, с участието на Австралия, Великобритания, Канада, САЩ, Сингапур, Тайланд и Япония. На конференцията се приема „Декларация на добротата“. Целта е да се забрави самолюбието, да се помисли за другите около нас, да се забравят расовите, половите и религиозните различия. Той насърчава хората да извършват действия на доброта и да насърчават култура на състрадание, емпатия и щедрост. 

За втора поредна година Детска библиотека към НЧ „Алеко Константинов 1884” следва инициативата „НАПРАВИ ДОБРО“. Тази година тя се реализира с децата от ДГ „Снежанка” и техните педагози. Най-добрият читател за 2022 г. на Детска библиотека – Ина Николова чете приказки за доброто. Всички деца се включиха в инициативата със споделена постъпка, жест, прегръдка, дейност, свързани с инициативата „НАПРАВИ ДОБРО“.

Със поставената задача „Подари мече с добро сърце” малчуганите се справиха прекрасно и по този начин предадоха нататък доброто, което започна от тях. 

Научиха, че всички обитаваме една планета, живеем в един свят и трябва да се погрижим за мира в него, като се уважаваме и съжителстваме в щастие. А това може да стане само, ако сме добри един с друг.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *