Търговищкият драматичен театър гостува в Провадия с постановката „Тайната на Джордж Вашингтон“

На 18 април 2023 г. от 19:00 ч. в салона на читалището ДТ – Търговище ще представи на провадийска сцена постановката „Тайната на Джордж Вашингтон“ – драма от Миро Гавран.
Превод: Александра Ливен
Режисьор: Денислав Янев
Сценография и костюми: Ирена Дойчева
Музика: Николай Владимиров
Фотограф: Георги Сиркатов
 Участват: Маргарита Маркова (Марта Вашингтон), Грета Неделчева (Силвия Карвър) и Божидар Попчев (гласът на Джордж Вашингтон)
За пиесата: Пиесата на Миро Гавран проследява една хипотетична среща между съпругата и бившата любовница на Джордж Вашингтон няколко дни след кончината на първия президент на Съединените американски щати.
Нощта в имението Маунт Върнън постепенно се превръща в бойно поле между двете жени, които дори postmortem продължават да водят битка за сърцето на великия пълководец.
„Кому всъщност принадлежи сърцето на Джордж Вашингтон?“ се оказва много по – труден въпрос, отколкото би се очаквало, защото в самата си формулировка предполага един – единствен отговор.
Възможно ли е обаче човек едновременно и еднакво силно да обича две лица?
Спектакълът на режисьора Денислав Янев неслучайно е в програмата на сезон „Семейството“ – той подлага на съмнение канони на ортодоксалния брак, противопоставен на сложните движения на човешкото сърце.
Разкрита е предварителна продажба на билети.
Цена – 10,00 лв.
За ученици и пенсионери – 8,00 лв.
Очакваме Ви!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *