Талантливи деца от Школата по народно пеене с награди от Фестивала на народната песен и свирня „Като жива вода“ -Суворово

Талантливите деца от класа по народно пеене в ДМШ „Светослав Обретенов“ участваха във  онлайн формата на Фестивала на народната песен и свирня „Като жива вода“ – Суворово.
Целите на фестивала са:
Да съхрани и популяризира фолклорното наследство.
Да стимулира интереса и любовта на поколенията към фолклорното творчество.
Да подтиква към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора.
Всички деца бяха подготвени отлично от младата преподавателка Дарина Иванова, и макар да се готвят съвсем отскоро, се  представиха на високо ниво сред многото участници.  А Инна Николова и Александър Радев бяха отличени с втора награда във втора възрастова група.
„Щастлива и доволна съм от всички мои ученици, които се явиха във формата, било то с награда или не! За краткото време от 5 месеца, сред толкова много явили се участници , двама от тях успяха да се класират. Браво на Инна и Александър, както и на останалите деца! Ще продължаваме да се трудим заедно и да постигаме още успехи!“ – сподели госпожица Иванова.
Поздравления за децата и за техния преподавател, пожелаваме им да са здрави, мотивирани, все така усърдно да работят и да развиват таланта си!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *