Десето юбилейно издание на Изложбата на гоблени „Картини с игла и конец“ в Провадия

В навечерието на първа пролет в Градската художествена галерия беше открито Десетото юбилейно издание на изложбата „Картини с игла и конец“, организирана от екипа на НЧ „Ал. Константинов 1884″. Тази година изложбата представя повече от 100 експоната: гоблени, картини, плетива, ръкоделия, сувенири, създадени с много любов и талант от сръчните ръце на 28 участници и със специалното участие на Клуб на пенсионера „Овеч”. Оригиналните изделия разкриват творческите умения и въображението на провадийските жени при изработването им чрез различни приложни техники.
Талантливите деца от ДМШ „Св. Обретенов” от класа по пиано на г-жа Даринка Таракчиева, Кристиян, Емил и Симона, поздравиха всички участници и гости с прекрасните си изпълнения на пиано.
Водещата Камелия Трайкова се обърна към участничките с думите: „Поклон пред вашия труд, нека има повече такива творения, нека са благословени ръцете ви, провадийски трудови жени, творящи и даващи ни вълшебства…за да ни има!
Госпожа Силвия Боева – секретар на Читалището връчи на всички участници грамоти и цветя и покани всички гости и участници да се насладят на експонатите на чаша вино, и пожела на добър час на Десетото издание на изложбата „Картини с игла и конец” Провадия 2023.
Експозицията бихте могли да разгледате в рамките на работния ден в галерията до 9 април 2023 г. включително.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *