Денят на християнското семейство отбелязаха с концерт децата от ДМШ „Светослав Обретенов“

В ценностната система на българина семейството заема главно място. Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците. Пак от нея започва и пътят към Църквата и вярата. Затова и празникът Въведение Богородично е на особена почит сред православния български народ.
С  поетично-музикална вечер децата от ДМШ „Светослав Обретенов“ отбелязаха християнския празник Въведение Богородично и светския Ден на християнското семейство.
Множество гости – родители, баби, дядовци и близки изпълниха залата в музикалната школа.
„Там, където сърцата все ни връщат…там, където гонят се мечтите, където шарен е света и всичко е възможно…там е семейството – мостчето между вчера и утре. Там в детството е вълшебната приказка – а тя е безкрайна. В нея главният герой е детето. Това тържество е за децата и за всички вас-тези, които ги обичате!“ – откри събитието водещата Камелия Трайкова – библиотекар в Детска библиотека.
Във време, в което отвсякъде ни залива пошлост и чалга култура, младите изпълнители поднесоха на своите семейства истински духовен празник, изискан и въздействащ с чистото детско излъчване, съкровени стихове и прекрасна музика.
С безценни напътствия за здрави семейни добродетели – на чиста любов, вярност, мир, трудолюбие и целомъдрие се обърна към семействата отец Георги Стоименов, гост на празника.
„За добро сме на този свят. Добре да живеем и да не забравяме своя род и корен!“ – завърши празничната вечер водещата Камелия Трайкова.
В концерта участваха Мария, Дея, Айберк, Ивона, Ан Никол, Вероника, Никол, Елица, Ралица, Мариета, Зара, Емил, Николай, Алекс, Вили, Кристиян, Николай Камбуров и Симона.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *