Награда за Балет „УСМИВКА“ от ХХIV Национален конкурс „Празник на танца“ Варна 2022

Талантливите ни момичета от Балет „Усмивка“ участваха през почивните дни в ХХIV-я Национален конкурс „Празник на танца“ за класически балет, съвременни и характерни танци във Варна. Под вещото ръководство на госпожа Анна Пенева те участваха във възрастова група юноши от 10 до 13 г. в стил Съвременен танц и Характерен танц. В категория Дует Теодора Пономарьова и Вяра Иванова представиха пред журито и публиката „Китайски танц“, а в неделния ден Балет „Усмивка“ в категория Групи – танца „Надежда“ и „Цигански танц“, за който бяха отличени с Трета награда измежду множеството участници в националния конкурс.
Хореографията на танците е на доайена на преподавателите-творци госпожа Анна Пенева, която освен танцов педагог е и автор на красивите и оригинални костюми на малките балерини.
Благодарим ви, момичета за прекрасното представяне, както и на вашите родители за постоянството и търпението! Поздравления за наградата и за вдъхновителя на колектива Анна Пенева!
През творческия сезон колективът реализира подготовката си по Проект „Жива творческа дейност в НЧ „Алеко Константинов 1884“ – Програма „Възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ на НФ „Култура“.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *