Награди за ЖНХ „Келара“ и КНТ „Фолклорница“ от Националния фолклорен фестивал „Фолклорни ритми“ Созопол 2022

Женски народен хор „Келара“ с диригент Тодорка Михова и Клуб по народни танци „Фолклорница“ с хореограф Диляна Иванова участваха в Националния фестивал „ФОЛКЛОРНИ РИТМИ“, който се състоя за трета поредна година и е включен в Културния календар на Община Созопол. Фестивалът се проведе на една от най-атрактивните сцени на Черноморието – Амфитеатър Созопол, който събира многобройна публика от цял свят. Културният форум има за цел популяризирането на българския фолклор, създаване на приятелства между самодейци от цялата страна.

Нашите самодейки се представиха отлично сред десетките колективи от цяла България и завоюваха първо и второ място, за което бяха отличени с грамоти, плакет и медали.

Благодарим Ви, дами! Поздравления и за ръководителите на колективите  Тодорка Михова и Диляна Иванова! Успешен и ползотворен творчески сезон! Успешно представяне и на предстоящия Балкански фестивал на изкуствата! 

През творческия сезон колективът реализира подготовката си по Проект „Жива творческа дейност в НЧ „Алеко Константинов 1884“ – Програма „Възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ на НФ „Култура“.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *