Спектакълът „Професия лъжец“ на Теди Москов в Провадия

Спектакълът „Професия лъжец“ на Теди Москов можете да гледате в Провадия на 20 септември 2022 г. от 19:00 часа в зрителната зала на читалището. Пиесата е вдъхновена от книгата на Джани Родари „Джелсомино в страната на лъжците“.

„Професия лъжец“ е шеговит политико-исторически прочит на клиширани събития от нашето минало. Действието се развива в Сърбългърмъния – обобщен образ на балканските държави и техния манталитет. В сценичното решение са вплетени и видео миниатюри на Джони Пенков, и закачки на Радой Ралин от старите кинопрегледи.

„С артистите от Държавен куклен театър – Варна сме готови да преминем заедно през какво ли не – да се смеем, да страдаме, но да постигнем нещо леко и весело. Куклените артисти са отлично подготвени за импровизация и изграждане на сценарий по време на репетиции, както аз правя. Моят театър не е основан на причинно-следствената връзка, а на асоциативната и е най-трудният вид театър, затова го правя с подготвени артисти“

– казва за работата си с варненската трупа Теди Москов.

Участват: Красимир Добрев, Боян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Евгения Василева, Веселина Калчева

Сценарий и режисура: Теди Москов
Костюми: Свила Величкова
Музика: Подпуро Цитати

През 2014 г. Теди Москов получава „Икар“ за „Професия Лъжец“ в категорията „най-добър спектакъл“ и „Аскеер“ за режисурата му.

Разкрита е продажбата на билети в Интернет центъра в Читалището. Цена – 10,00 лв.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *