Преподавател от ДМШ „Св. Обретенов“, отличен с плакет и грамота, по случай 24 май

По случай 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, на празничния концерт, организиран от Община Провадия, с грамота и плакет за принос в развитието и популяризирането на културата в нашия град бе отличена колегата Даринка Таракчиева.
Даринка Таракчиева е дългогодишен преподавател в детската музикална школа към Читалището, самата тя  неин възпитаник. Завършила е средното музикално училище в гр. Варна и оттогава досега е извървяла професионалния си път в провадийската музикална школа. Десетки са провадийските деца, преминали през кабинета по пиано – Пламена Вълканова, Симона Влаева, Емил Иванов (спечелили награди на НК „Св. Обретенов“, а други професионално свързали живота си с музиката и изградили успешна музикална кариера  – Христо Йовков, Десислав Ташев, Галина Бакалова, Полина Лазарова и др.
Дни преди отличието, нашата колега отбеляза и своя личен юбилей. От името на настоятелството и екипа на Читалището най-сърдечно и пожелаваме здраве, вдъхновение, сила и енергия за обучението на още талантливи провадийски деца, и много лични щастливи моменти, споделени с любимите и хора!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *