Нови книги в Библиотека „Цончо Родев“ в месеца на културата и духовността

С нови книги във фонда отбелязва месеца на културата и духовността читалищната библиотека. Новите книги са обработени и са налични в електронния каталог на сайта на Читалището. 
Избор можете да направите на http://catalog.chitalishte-provadia.eu/absw/abs.htm и да заявите желанията си на мейл: libprovadia@abv.bg или на място в библиотеката.
Сред подбраните книги са произведения на познатите имена Дейвид Балдачи, Кърт Вонегът, Никос Казандзакис, Джейн Донъли, Мери Хигинс Кларк, Харуки Муриками и др.
От новите издания специално препоръчваме бестселъра „Оризовата майка“ от Рани Маника с логото на Издателска къща БАРД.
„Оризовата майка“ е ярко художествено произведение, което ни пренася в страна с непозната екзотика, колкото омагьосваща, толкова и сурова.
Романът печели наградата на Британската общност на писателите през 2003 г. за Югоизточна Азия и Южния Тихоокеанския регион през 2003 г. Книгата става веднага бестселър и е преведена на над 40 езика.
 
Действието на романа започва през 30-те години на ХХ век и завършва в наши дни. През цялото това време се проследява не само историята на едно голямо семейство, но и на Малайзия, където се развиват събитията.
Родоначалник на рода е Лакшми. С нейните думи започва и сагата. Повествованието се води от няколко „разказвачи“ – съпруга, децата и внуците й, правнучката и други герои. Всеки от тях говори със собствен „глас“, добавяйки към общата история нещо свое, откривайки все по-нови и нови детайли, които са били неизвестни за другите герои и за читателя, и които създават в края на краищата пълната картина.
Постройката на романа прави „главни“ всички герои, които последователно разказват семейната история в продължение на повече от 80 години. Главната роля се предава от персонаж на персонаж в зависимост от смяната на поколението. Това е роман за сложните загадки, жизнени дреболии и съдбоносни грешки.
Рани Маника е написала много силно художествено произведение, което отвежда читателя в екзотичната Малайзия. Разказала ни е историята на едно голямо семейство, история за радости и загуби, за любов и предателство, за користност и беззаветна преданост, за деградация и прозрение, за свята вяра и суеверни предразсъдъци, когато призраците и хората съществуват редом един с друг. Романът е един неповторим калейдоскоп, разноцветен и привлекателен.
 
📝 Автор: Рани Маника
🖨 Издателство: Бард
📚 Жанр: Роман
✍️ Превод: Красимира Икономова

Очакваме Ви в библиотеката!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *