Първа награда и наградата на фамилия Обретенови получи възпитаникът на музикалната школа в Провадия Емил Иванов

Завърши XXVII-я Национален конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“ Провадия 2022.
Заслужена Първа награда –  диплом и книгата на проф. д-р Маргарита Кръстева, посветена на клавирното изкуство, получи Емил Иванов – възпитаник на класа по пиано от  Детската музикална школа „Светослав Обретенов“ към Читалището в Провадия. 
Емо бе отличен и с парична награда от фамилия Обретенови за най-добро изпълнение на произведение от Светослав Обретенов.
Той участва за втори път в музикалния конкурс, но този път се състезава в по-горната Първа Б възрастова група с деца от музикални училища.
В конкурсната програма Емил изпълни следните произведения – Светослав Обретенов „Тръгнахме към планината“ „Шейна“, Васил Казанджиев „Етюд“, Димитър Ненов „Прелюд“ и  Любомир Пипков „Ръченица“.
Талантливият ни млад музикант свири от петгодишен и се подготвя при музикалния педагог Даринка Таракчиева – преподавател със солиден опит и рутина, през чиито класове са минали много отличени участници в конкурса. Емил е не само надарен с талант, но и много отговорен, упорит и отдаден на музикалното изкуство, а има и неизменната подкрепа на своето семейство.
От целия екип на Читалището, желаем най-искрено на Емо, все така с всеотдайност да постига целите си и да реализира таланта си, множество изяви и високи постижения във всичко, което прави!
Честита награда! 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *