Търговищкият драматичен театър ще гостува с комедия в Провадия

„Хайде да правим секс“ е първата постановка на Драматичен театър – Търговище за сезон 2021-22 г., чиято тема е „Променящото се общество“. Автор на пиесата е Валентин Красногоров – един от най-играните драматурзи в Русия.
„Хайде да правим секс“ е странна, невероятна комедия, в която героите говорят и мислят сякаш само за секс. Но случващото се е по-сложно. То е и смешно, и сериозно, повече, отколкото изглежда.
Въпреки предизвикателното име, в пиесата няма сексуални сцени. Tя по-скоро ни кара да преосмислим стереотипите и нагласите си за живота във всичките му аспекти. Да осъзнаем, че общоприетите норми на поведение са нещо относително.
Спектакълът се противопоставя на лицемерието и вулгарността. В него става дума за изконни човешки желания и за невъзможността те да бъдат изказани в едно нормално човешко общуване. Търсенето на любовта, като ключ към сърцето на другия, се оказва не толкова елементарно, колкото ни се струва.
Пиесата се развива сякаш по спирала, кръг след кръг. Забавлява с противоречията в човешкото мислене и поведение и ни кара да се вгледаме в себе си и в собствените си несъвършенства. Тя е нашият прост и сложен живот, въплътен в смешновато действие. Конструкцията е великолепна, с неочакван и оригинален край.
„Хайде да правим секс“ е поставяна успешно в Русия, както и в Австралия, Индия, Румъния, Украйна, Черна гора, Франция.
Режисьор: Владимир Петков
Сценограф: Галина Абаджимаринова
Превод: Добринка Стефанова
Участват: Атанас Махнев, Грета Неделчева, Любомир Фърков (гост), Ивона Маврова, Анна Петрова.
Спектакълът можете да гледате на 19 април 2022 г., вторник, от 19 часа на сцената на НЧ „Алеко Константинов 1884“  в Провадия.
Разкрита е разпродажба на билети в  Интернет центъра на Читалището от 11 април. Билет – 8 лв.
Заповядайте!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *