271420086_1075577696596933_3386066255064000015_n

Киномаратон в Провадия

На 19 януари 2022 г. в зрителната зала на Читалището ще имате удоволствието да се насладите на новия български филм „Бай Иван“, чиято премиера беше на 3 декември м.г. Филмът е базиран на изключително популярния образ Бай Иван от Youtube канала “Светът на Ванката”. Жанрът е комедия, а времетраенето – 95 мин., като прожекцията започва в 17:40 мин.
От 19:20 ч. започва другата  българска комедия „Чичо Коледа“, също нов филм, чиято премиера е била на 26 ноември 2021 г.
Едно дете мечтае да има семейство. Мъж, облечен като Дядо Коледа, трябва да разбере кой е. Таксиметров шофьор, майстор на импровизираната лъжа се запознава с момиче, готово на всичко за да сбъдне мечтата си. Случайността среща Чичо Коледа и детето с красивата сервитьорка Милена, с улични музиканти – комарджия, пияница и своенравен старец, с любовницата на Датския принц и дори с президента и премиера. 
В лавината от комични ситуации всеки от героите търси това, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа.
Не е забравена и детската аудитория. За тях от 16:00 ч. ще се прожектира фентъзи анимацията „Мулан принцесата войн“.
Мулан се предрешава като мъж, за да заеме мястото на баща си, и си създава име на див и непокорен воин. Усвоила до съвършенство боравенето с меча, тя започва да мечтае да опознае света. Един ден, когато е изпратена на мисия, за Мулан неочаквано започва вълнуващо приключение. Узнавайки за заговор, готвен срещу страната ѝ, принцесата постепенно разбира какво всъщност означава да бъдеш воин, превръща се в герой и открива истинското си призвание.

Билети – на касата на Читалището преди прожекциите.

Comments are closed.