ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

Уважаеми читатели!
Във връзка със заповед РД-01-973/ 26.11.2021 на министъра на здравеопазването, считано от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г., на територията на цялата страна се въвеждат временни противоепидемични мерки.
Заповедта засяга пряко и работата на библиотеката, посочено в т. 8: Преустановяват се посещенията на библиотеки, музеи, галерии, кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито.
Информираме читателите, че заповедта дава възможност да продължим работа при спазването на следните условия:
В залите на библиотеката ще бъдат допускани само лица, които:
а) са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване или
б) представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено чрез валиден документ или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2.
Въведените мерки не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст!
Всички читатели, които не отговарят на условията, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването, имат възможност:
а) да върнат заетите библиотечни документи на Регистрация;
в) да заемат библиотечни документи чрез преглед на наличностите в е-каталога на библиотеката http://catalog.chitalishte-provadia.eu/absw/abs.htm , да ги поръчат на e-mail: libprovadia@abv.bg и да ги получат отново на гише Регистратура.
Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването Вас Ви обслужват библиотекари със зелен сертификат.  
Съжаляваме за неудобството и разчитаме на съвестното отношение на гражданите за спазването на противоепидемичните изисквания! От всички нас зависи да запазим нашето и на семействата си здраве!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *