ПРИКЛЮЧИ ОНЛАЙН КОНКУРСЪТ „ПОРОДА ЛЮБОВ“

В навечерието на 4 октомври – Световния ден за защита на животните, НЧ „Ал. Константинов 1884“ – Провадия обяви онлайн конкурс за фотография под надслов „Порода ЛЮБОВ“.
Целта на конкурса е да популяризира отговорното отношение към домашните любимци и осиновяването на изоставени животни и да събуди дебата по всички болезнени проблеми, свързани с агресията и насилието към домашните и бездомните животни.
Всеки желаещ да вземе участие в конкурса можеше да направи това, като разкаже в един кадър как вижда живота на домашните любимци и бездомните животни. Фотографиите трябваше да отговарят на определени от организаторите изисквания, но за съжаление твърде малка част от тях бяха спазили регламента. Предвид обаче, че това е първо издание на конкурса и благородната кауза, допуснахме и такива, които не се бяха запознали добре с правилата.
На обявения мейл се получиха много снимки, като след предварителен подбор в страницата на Читалището бяха публикувани 25 фотографии от 16 участници. Всеки кадър е съпроводен и с кратка история на сниманото животно – спасено, осиновено или все още скитащо по улиците на България. Разказите са трогателни, отразяват любовта към животните, но и реалността на оцеляващите на улицата или разказват истории с добър край за късметлиите, намерили си стопани-осиновители. Всички участници показаха, че са съпричастни с тази значима за нашето общество тема. Особено сме радостни за участието на децата, защото „състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.“(А. Шопенхауер) .
Резултати: Най-много гласове е събрала снимката на Валентина Костадинова от Ямбол, на 13 г., която ни е изпратила историята на нейната красавица Айра. Следват я снимката на Гергана Гинева от Бургас и историята за искрената детска обич на нейната дъщеричка Ради към понито Бенджи и кучето Съни. Както и затрогващия разказ на шестнадесет годишната Веселина Иванова за съдбата на кучето Рая, спасено и получило дом и любов.
Наградата на екипа на Читалището е за Андрей Танчев, който ни е изпратил фотографията „Лятна нега“ и ни е разказал историята за котето Роки, която завършва щастливо в техния дом.
Всички участници в онлайн конкурса за фотография под надслов „Порода ЛЮБОВ“ ще получат грамоти и скромни награди. Очакваме да ни изпратите местоживеене, телефон и адрес на офис на Спиди във Вашия град/село, за да Ви ги изпратим.
Благодарим Ви, добри и състрадателни хора! До следващия конкурс! Ще се радваме отново да участвате!

Comments are closed.