Концертът „Песните на Верди и Белини – предшественици на великите им оперни шедьоври“ на провадийска сцена

Читалище „Алеко Константинов 1884“ – Провадия беше домакин на концерта „Песните на Верди и Белини – предшественици на великите им оперни шедьоври“. Проявата е на сдружение „Кей-Търн“ от Пловдив, като последна част от творческия проект „И утре ще ни има!“, реализиращ се с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.
Песните на Верди и Белини са прекрасни образци на песенното изкуство. Не са толкова често изпълнявани, както тези на големите песенни композитори Чайковски, Рахманинов, Шуберт, Шуман и други. Въпреки това са не по-малко красиви, не по-малко трудни за изпълнителя и не по-малко дълбоки в своето преживяване като натюрел. Творците от Музикално-артистичен форум – Пловдив ни показаха как всяка песен е пряко свързана с великите им оперни образци.
На сцената се изявиха д-р Елена Чавдарова-Иса /мецосопран/, Евгения Ралчева /сопран/, Светлана Иванова /сопран/, доц. д-р Надежда Кузманова /пиано/, Маринела Маринова /пиано/ и Ваня Балева /пиано/.

Водещ на музикалното събитие беше чаровната Валерия Минева, благодарение на чиито анонси преди всяко изпълнение научихме интересни факти и забележителни моменти от живота и творчеството на изпълняваните композитори.

Режисьор на спектакъла е Мариана Ангелова.

Музикален директор Милена Захариева.

Изключителни 90 минути, преминали неусетно, като миг, подарени на малобройната, но отбрана провадийска публика от звездните артист-солисти на водещите оперни театри в страната, които си заслужаваше да се чуят и видят.

Comments are closed.