ДТ „Й. Йовков“ – Добрич представи комедията „Женско царство“ в Провадия

„Женско царство“ е една от най-популярните пиеси на големия български комедиограф Ст. Л. Костов.
Какво би станало , ако мъжете започнат да раждат?
А какво би станало,  ако  жените станат войници?
Такива „мечти” са ни минавали през главите много пъти, дори вицове има, но ето че, в своята комедия „Женско царство” /1931/ Ст. Л. Костов /1879 – 1933/ ни въвлича тъкмо в такава история – мъжете започват за вършат чисто женски задължения в бита, а жените – мъжките. Просто си разменят местата в живота. И се оформя един весел калейдоскоп  от недоразумения, абсурдни ситуации, че смехът от преобличането на героите е от началото до края на пиесата. В един момент, обаче, се оказва, че природата  е прекалила с тази игра и отново трябва да се възцари нормалното съжителство между мъжа и жената.Така тази  смешна, ама много смешна комедия, довежда мисълта за последствията от действията на мнимите и истинските хора в живота, за  това как съществуваш в професията си, в живота – солидно или натрапчиво, фалшиво или истински стойностно. Комедията на Ст. Л. Костов не е само смях: чрез силата на смеха напомня, че в природата няма нищо случайно и нарушаването на нейните закони може да доведе и други последици..! 

Режисьор : Стефан Спасов Сценография: Димитър Митев

В ролите се превъплътиха талантливите актьори от добричкия театър Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Филип Янев, Любов Николова, Валентин Андреев – Рафе и Валентин Георгиев.
Публиката, престрашила се да посети спектакъла, се забавлява искрено в продължение на час и половина на „опакия свят“ пресъздаден на сцената. И както винаги се радвахме най-много на „нашето момче“ от Провадия – Краси Демиров. Актьорският състав получи цветя от почитателката на театъра и чест гост в зрителната зала госпожа Аурелия Коева.
Пожелахме си до скоро, времето ще покаже кога!   

Comments are closed.