Втора награда за Женския народен хор „Келара“ в ММФ „Море от ритми“ гр. Балчик

Втора награда завоюва Женският народен хор „Келара” към НЧ „Алеко Константинов 1884” гр. Провадия с диригент Тодорка Михова на XI ММФ „Море от ритми“ – Балчик в раздел Обработен фолклор, категория Хорове – над 18 год. Хорът получи грамота и парична награда от домакините на конкурса.

Певиците изпълниха песните две от песните в богатия си репертоар –  „Неранза” и „Димка за вода ходеше”. Ръководството на Читалището изрази задоволство от достойното представяне на колектива, въпреки дългата пауза в тяхната подготовка и им пожелава здраве, вдъхновение и успешен, и ползотворен творчески сезон.  

Фолклорният фестивал „Море от ритми” се организира от Сдружение с нестопанска цел „За Балчик”, гр. Балчик с подкрепата на Община Балчик под патронажа на Кмета г-н Николай Ангелов и съдействието на партньори и спонсори.

МФФ „Море от ритми“ е с конкурсен характер с богат награден фонд. Право на участие имат любители, самодейци и почитатели на българския фолклор от всички възрасти, танцьори и певци от музикални училища, паралелки, школи, представителни ансамбли и състави.

Фестивалът е първият и единствен за България конкурс, в който международните колективи и участници се допускат в конкурсната програма само с български фолклор.т

Comments are closed.