Екскурзия в библиотеката

Удивителен е магнетизмът на Библиотека „Цончо Родев”, който привлича все по-голям брой любознателни деца, които обичат книгите и желаят да обогатяват своите знания.

28 юни беше един щастлив ден за библиотечните специалисти Мария Добрева и Камелия Трайкова. Библиотеката посетиха група деца от 5 клас на Второ Основно училище ”Иван Вазов” с учител Лейля Мехмедова. Учениците се запознаха с правилата за ползване на библиотеката и разгледаха залите за свободен достъп. Учудени бяха колко много  книги притежава библиотеката, а сред най-новите са търсените истории за ранна ученическа възраст през тези години за Дръндьо, Хари Потър, Агата и Лари, Лили чудото и познатите на родителите им премеждията на Тошко Африкански, Ян Бибиян, Пипи дългото чорапче, Лукчо и др. Най-привлекателни за децата се оказаха книги със загадки ,множеството енциклопедии за младия изследовател на природата, Космоса и древността. Децата разбраха, че в библиотеката няма само стари книги, че тук могат да открият и други четящи хора, че по-евтино е да си извадиш читателска карта, отколкото да купиш всички книги, които имаш да четеш, че тук ще видиш притъмнени лавици, но между тях ще откриеш вълшебния свят на приказните герои.

Днес в лицето на тези млади хора открихме нови приятели на библиотеката. Дано за тях библиотеката се превърне в техния книжен рай, техния прозорец към света, нашия път към приятелството!

Благодарим ви, че сме заедно, млади читатели! Очакваме ви с много обич!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *