Първа екскурзия в библиотеката на четвъртокласниците от IIОУ „Иван Вазов“

На 17 юни Библиотека ”Цончо Родев” към НЧ ”Алеко Константинов 1884” беше  домакин на първата екскурзия на учениците от 4 клас при Второ Основно училище „Иван Вазов” в библиотеката. Един истински празник на книгата подариха библиотекарите Мария Добрева и Камелия Трайкова на любознателните деца. С театралната форма Камишибай театър, те се докоснаха до вълшебния свят на големите български писатели: Ангел Каралийчев и Ран Босилек, научиха колко е полезно да си читател на библиотеката, какви са правилата в нея и, че четенето на книги е приятно и забавно занимание. Получиха и първите си читателски карти и с нетърпение вече очакват да посетят библиотеката отново.

Голям интерес предизвика у децата зала ”Цончо Родев”, подредена с дарението от книги, лични вещи, награди, грамоти и др. на патрона на Библиотеката, истинският рицар на словото и честта, щедрият дарител и приятел на читалището.

Очакваме с нетърпение нашите бъдещи срещи! Благодарим за отзивчивостта и доверието на техните учители Ани Атанасова и Станимира Дякова!

До нови срещи, малки читатели!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *