“МОСЮ ЖУРДЕН” по Молиер ще представи ДКТ „Васил Друмев“ в Провадия

Уважаеми зрители,

Особено сме радостни след отпадане на част от противоепидемичните мерки и разрешението на министъра на здравеопазването да се играят театрални постановки в зрителните зали с 30% присъствие на зрители, да Ви поканим на 14 април от 19:00 ч. на спектакъла “МОСЮ ЖУРДЕН” по Молиер на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“.

Билети ще се продават в Интернет центъра от 13:30 ч. на 5 април 2021 г. през работното му време.

Режисьор – Съби Събев
Сценография – Димитър Димитров

 

Участват:
Васил Драганов, Стефани Лечева, Радина Алексиева, Пламен Иванов, Кристина Константинова, Стефан Мараджиев, Радостина Велкова, Веселин Бърборков, Валери Зарков и Джанер Якуб.

За автора:

Жан-Батѝст Поклѐн, сценично име Молиер, е френски драматург, режисьор и актьор, майстор на комичната сатира. Смятан е за душата на Комедѝ франсез, която съчетава елементи на италианската Комедия дел арте с изящността и чувствителността на френския хумор. 

За пиесата:

Франция, втората половина на 17 век – епохата на Краля Слънце – Луи 14. Молиер пише комедийния си фарс „Буржоата благородник“, за да осмее стремежа на замогващите се търговци и занаятчии да придобият кралски служби. Именно тези комични напъни са представени чрез образа на главния герой – Журден. Но толкова за тогава. 
В нашето представление Журден е един „мъдър хитрец“. Той превръща живота си в  безкрайна игра. В свят, където няма истински отношения и всичко се определя от сметката и парите, Журден провокира с постъпките си поредица от комедийни перипетии. Животът около него е превърнат в театрален маскарад… 

Премиерата на постановката се е състояла на 19.02.2021 г.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *